31 Μαΐου 2017

Ένταξη 36 νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις Περιφέρειες Β. Αιγαίου και Στ. Ελλάδας αποφάσισε ο Αλ. Χαρίτσης



Tην ένταξη 36 νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσονται 30 νέα έργα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 12,5 εκατ. ευρώ και άλλα 6 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά αφορούν σημαντικές υποδομές στο περιβάλλον, στις συγκοινωνίες, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, «πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση όλων εκείνων των αναγκαίων υποδομών στις τοπικές κοινωνίες, που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Πρόκειται για έργα στις συγκοινωνίες, που καθιστούν πιο γρήγορες και ασφαλείς τις μεταφορές, στις αθλητικές υποδομές, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, που προστατεύουν και αναδεικνύουν το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο των τοπικών κοινωνιών. Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων που απαντούν στις ανάγκες κάθε περιοχής και ενισχύουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές. Για τη χρηματοδότησή τους, αυξήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που πλέον φτάνει στο 1 δισ. ευρώ. Προχωράμε με αποφασιστικότητα σε όλες τις αναγκαίες τομές που θα βάλουν τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης, περιβαλλοντικά ισόρροπης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου