26 Μαΐου 2017

Ν.Παππάς: Τον Οκτώβριο 16.000 νοικοκυριά στις παραμεθόριες περιοχές θα απολαμβάνουν δορυφορικής τηλ. κάλυψης



Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες πολίτες στις παραμεθόριες περιοχές ήδη έχουν εγκαταστήσει τα δορυφορικά τους πιάτα και, μέχρι τον Οκτώβριο, 16.000 νοικοκυριά ή 80.000 πολίτες στις παραμεθόριες περιοχές θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ανακοινώνοντας ταυτοχρόνως ότι αναζητούνται πόροι για την επέκταση του προγράμματος σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή της ΝΔ 'Αννας Μισέλ - Ασημακοπούλου, σχετικά με το τηλεοπτικό σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για ένα «αποτελεσματικότατο πρόγραμμα», στο οποίο εντάχθηκε η χώρα με τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης και για την επέκταση του οποίου αναζητούνται πόροι.

Ακόμη, ο αρμόδιος υπουργός αντιγύρισε με σφοδρότητα τα βέλη της βουλευτή περί απένταξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του προγράμματος τηλεοπτικού σήματος από την Ψηφιακή Σύγκλιση, «για την οποία είχε προνοήσει η ΝΔ ως κυβέρνηση» και κατηγόρησε τη ΝΔ ως «απολύτως υπόλογη» για την αεροπειρατεία που συντελέστηκε στη χώρα εις βάρος του Δημοσίου.

«Η ΝΔ είχε προνοήσει για να καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου όπου είχε εγκριθεί ένα έργο με πόρους από την Ψηφιακή Σύγκλιση 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο σε έξι μήνες, το 2015 θα έλυνε το πρόβλημα για 200.000 μόνιμους κατοίκους. Ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το απένταξε και το ενέταξε εκ νέου με προϋπολογισμό 60% πάνω (1,9 εκατ. ευρώ) και από κρατικούς πόρους της ΕΕΤΤ, με πληθυσμιακή κάλυψη 75%, δηλαδή από 200.000 κατοίκους στους 42.000, ενώ άφησε έξω την Καβάλα και την Δράμα, την Λέσβο και την Μυτιλήνη», κατηγόρησε η κ. Ασημακοπούλου την κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου