21 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου γραμμικού επιταχυντή στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης


Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου γραμμικού επιταχυντή στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος προέρχεται από δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης υπολογίζεται περίπου στον Σεπτέμβρη κι αυτό γιατί χρειάζονται περίπου δύο μήνες για την απεγκατάσταση του υπάρχοντος μηχανήματος (κάτι που ξεκίνησε σήμερα 21/3) και άλλοι τέσσερις για την εγκατάσταση του νέου.

Ο νέος γραμμικός επιταχυντής λειτουργεί με «τεχνολογία διαστήματος», όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι τμήματα του υπάρχοντος επιταχυντή θα δοθούν ως ανταλλακτικά σε άλλα νοσοκομεία της χώρας και τα μεταλλικά άχρηστα μέρη του θα ανακυκλωθούν.

Ο νέος γραμμικός επιταχυντής εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τους καρκινοπαθείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αφού πλέον θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες με βάση την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.


Η δωρεά κατέληξε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κατόπιν επίπονων και χρονοβόρων ενεργειών του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «Συνεχίζω» ο οποίος εκπροσωπήθηκε διά της προέδρου του στην έναρξη των εργασιών εγκατάστασης του νέου επιταχυντή.

Η κα Ιωάννα Ρήγα ζήτησε την υπομονή όλων έως ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου μηχανήματος και εξήγησε -συμπληρώνοντας τα λεγόμενα του κου Αδαμίδη- ότι για τους έξι μήνες έως την ολοκληρωση του έργου οι καρικινοπαθείς που χρήζουν ακτινοθεραπείας θα υποβάλλονται σε αυτήν στη Θεσσαλονίκη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Από πλευράς διοίκησης έχουν γίνει οι συνεννοήσεις με το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ώστε να δεχθεί τους ασθενείς, ενώ μέσω του Συλλόγου Συνεχίζω δίνονται όλες οι πληροφορίες για τη μετάβαση και τη διαμονή των ασθενών και των συνοδών τους στη Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Συνεχίζω: 25510 26464, κιν.:695300 1854


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου