15 Μαρτίου 2017

Γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για διαμετακομιστικό κέντρο μεταφορών στην Αλεξανδρούπολη



Σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικά περιβάλλον αναδεικνύεται η περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών που διαβλέπουν τις ευκαιρίες που προσφέρει. Παρά το διεθνώς δυσμενές οικονομικά κλίμα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Α΄ και Β΄ βαθμού, θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς συνεργάζονται με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προοπτικών ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Έβρου.

Μετά την έκφραση, στα τέλη Φεβρουαρίου, του γερμανο-ολλανδικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα «πράσινα» θερμοκήπια, γερμανική αντιπροσωπεία με επιχειρηματίες και εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου Ανάπτυξης, επισκέφθηκε πρόσφατα την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να διερευνήσει την επενδυτική ετοιμότητα δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου διαμετακόμισης στην περιφερειακή ενότητα Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, κατά τη συνάντηση με τη γερμανική αντιπροσωπεία έγινε ειδική αναφορά στις υποδομές διασυνδεδεμένων μεταφορών που διαθέτει η πρωτεύουσα του Έβρου, ενώ παρουσιάστηκαν και οι προμελέτες και μελέτες που εκπονήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν για τη δημιουργία του κέντρου, το οποίο χαρακτήρισε προτεραιότητα. Επίσης, συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα που διαθέτει το Επιμελητήριο Έβρου για την υποστήριξη στην εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων και επενδύσεων στην περιοχή.

Σημειώνεται πως η γερμανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως οι εξελίξεις θα είναι θετικές «καθώς η προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι πολύ μεγάλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου