09 Μαρτίου 2017

Γ. Τσιρώνης: Βασικός πυλώνας ο πρωτογενής τομέας


«Ο πρωτογενής τομέας είναι ίσως ο πιο βασικός πυλώνας για να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση,» σχολίασε σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς με την Επιτροπή Πρωτογενούς Παραγωγής που έχει συγκροτήσει η Περιφερειακή Ενότητα του νομού.

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή, χαρακτήρισε γόνιμο τον διάλογο με τον κ. Πέτροβιτς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαπίστωση πως υπάρχει συναντίληψη ως προς το ότι, τα προβλήματα είναι χρόνια, σύνθετα, αλλά και ως προς την επίλυσή τους .
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, έθεσε υπόψη του κ. Τσιρώνη μία σειρά από ζητήματα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών προερχομένων από τρίτες χώρες, καθώς επίσης και στην ανάγκη αναβάθμισης και εξασφάλισης υλικοτεχνικής υποδομής των κτηριακών εγκαταστάσεων του τελωνείου Κήπων.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος καθώς και μέλη της Επιτροπής Πρωτογενούς Παραγωγής της Π.Ε. Έβρου, η οποία αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων.

Ο κ. Τσιρώνης ο οποίος επισκέπτεται από το πρωί το Νομό Έβρου, συμμετείχε σε ημερίδα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα στο Νομό Έβρου», που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου