22 Μαρτίου 2017

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος – 400 νέες θέσεις εργασίας


Σε επένδυση-μαμούθ θα προχωρήσει η εταιρεία Παπαστράτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χρ. Χαρπαντίδη θα επενδυθούν 300 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 400 θέσεις εργασίας.

Η επένδυση χαρακτηρίζεται σημαντική, αν λάβει κάποιος υπόψιν τα έσοδα στα κρατικά ταμεία από τους εισπράξιμους φόρους, τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, αλλά και τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία, που θα προκύψουν. Ειδικότερα θα επεκταθεί το ήδη υπάρχων εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο με τη δημιουργία δύο νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων μονάδων παραγωγής καινοτόμων ράβδων καπνού για το IQOS, το καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International.

Επομένως σε 10 μήνες από σήμερα θα παράγονται και θα εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες 20 δις. ράβδοι καπνού ετησίως. Να αναφέρουμε ακόμα, ότι οι ράβδοι καπνού θα περιέχουν ένα σημαντικό ποσοστό ελληνικού καπνού ανατολικού τύπου, συμβάλλοντας έτσι στο εισόδημα των οικογενειών που συνδέονται με την παραγωγή καπνού.

Να σημειωθεί ακόμα πως αντίστοιχες μονάδες παραγωγής προϊόντων καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση υπάρχουν ήδη στην Ελβετία και στην Ιταλία, με την Ελλάδα να γίνεται η τρίτη χώρα. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χ. Χαρπαντίδης τόνισε πως η Ελλάδα επιλέχθηκε για τη συγκεκριμένη επένδυση, επειδή έχει παράδοση στη χρήση καπνού, αλλά και διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με υψηλά προσόντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου