23 Φεβρουαρίου 2017

Αλ. Χαρίτσης: Μέσα στο Μάρτιο θα ανακοινωθεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ηλεκτρονικό εμπόριο



Μέσα στο Μάρτιο θα ανακοινωθεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε εσπερίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία

Για την σύνδεση του ηλεκτρονικού εμπορίου με την ευρύτερη ψηφιακή στρατηγική της κυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομίας συνεργάζεται ήδη με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε οι δράσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο να εναρμονίζονται στην συνολική ψηφιακή πολιτική της κυβέρνησης. Από τον Ιανουάριο του 2016 έχει συσταθεί στο υπουργείο ειδική ομάδα εργασίας για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και με βάση το πόρισμα, θα διαμορφωθεί η στρατηγική, που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο και αυτό θα βοηθήσει και στο σχεδιασμό εξειδικευμένων δράσεων ΕΣΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ακόμη, προχωράει η κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι φορείς της αγοράς σε συνεργασία με ενώσεις καταναλωτών και με την μεσολάβηση του υπουργείου οικονομίας, συνεργάσθηκαν για την κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας, που αφορά αποκλειστικά το ηλεκτρονικό εμπόριο και θα αποτελεί οδηγό τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους καταναλωτές. Ο κώδικας θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί το αμέσως επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου