17 Φεβρουαρίου 2017

Πέντε γιατροί μετακινούνται στη Μ. Τ. Ν. του νοσοκομείου Διδυμότειχου



Με μετακινήσεις τεσσάρων γιατρών από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και το Κέντρο Υγείας Σουφλίου και ενός στρατιωτικού γιατρού ενισχύεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Έβρου, Δημήτρης Αδαμίδης.

«Μετά από 10 και πλέον έτη λειτουργίας της Μονάδας, κατόρθωσε να εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 45 νεφροπαθείς, ξεπερνώντας κατά πολύ την παραγωγική δυναμικότητα που προβλέφθηκε κατά το σχεδιασμό της», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αδαμίδης και υπογραμμίζει ότι «στόχος της διοίκησης είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου οι ασθενείς που μέχρι σήμερα, λόγω προσωπικής τους επιλογής, εξυπηρετούνται στη Μονάδα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και οι διαμένοντες στο εξωτερικό που σχεδιάζουν να επιστρέψουν στον Έβρο για μόνιμη ή προσωρινή εγκατάσταση. Από την 1η Απριλίου οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης αυξάνονται από δύο σε τρεις ανά ημέρα.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία (με εγκεκριμένη πίστωση) για την ανανέωση του δαπέδου της Μονάδας, ενώ πρόκειται να επαναπροκηρυχτεί η μία (1) θέση επιμελητή Β’ νεφρολογίας, η οποία πρόσφατα απέβη άκαρπη, διότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανένα γιατρό. «Συνεπώς, αποδεικνύεται απολύτως ψευδής η κινδυνολογία ότι δήθεν κλείνει η μονάδα τεχνητού νεφρού στο Διδυμότειχο», σχολιάζει καταλήγοντας στη δήλωσή του ο κ. Αδαμίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου