10 Φεβρουαρίου 2017

Κατατέθηκαν 13.000 δηλώσεις εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων



Καρπούς κατά... χιλιάδες αποδίδει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, με 13.000 να έχουν ήδη καταθέσει δηλώσεις αποκαλύπτοντας εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή.

Η μάχη και τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς ήταν εκείνα που οδήγησαν στην υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων και την υπερκάλυψη των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε κατά τη συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερωτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταυρου Θεοδωράκη, ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι περαν του υπερδιπλασιασμού των αποτελεσμάτων στη δίωξη του λαθρεμπορίου για τα καπνικά και τα καύσιμα, ήδη έχουν καταθέσει δηλώσεις 13.000 άτομα, προκειμένου να ενταχθούν στη διαδικασία εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων.

Ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι είναι ιδαιτέρως υψηλός και αναμένεται να αποδώσει υψηλά έσοδα.

Ο πρωθυπουργός επετέθη με σφοδρότητα κατά των προηγουμένων ηγεσιών του υπουργείου Υγείας για τη σιωπή τους σχετικά με τα σκάνδαλα της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ,ενώ κάλεσε τον προεδρο της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη να θέσει, όπως έχει κανει και ο ίδιος, θέμα έκδοσης του Μ.Χριστοφοράκου από τη Γερμανία, ώστε να καθίσει στο εδώλιο κατά τη δίκη της Siemens που ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου