01 Αυγούστου 2016

Μάχη της διαπλοκής για να μην επανέλθει η εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας-Ν. Φίλης: Χορηγός των σχολαρχών ο παρηκμασμένος δικομματισμός



Έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα της αντιπολίτευσης με αφορμή το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», όπου συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο κατατίθεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) αποκαλύπτει ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Πάρης Βεντήρης, άλλαξε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ομολογώντας παράλληλα την επιθυμία του να «ρίξει» τον Νίκο Φίλη.

Ο Δ. Κωνσταντόπουλος με ανακοίνωσή του εμφανιζόταν να ζητά την απόσυρση της προωθούμενης ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας, με την οποία επανέρχεται η εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Παιδείας. Με μια άκρως νεοφιλελεύθερη ρητορική, η ανακοίνωση καταφέρεται ενάντια στη ρύθμιση, η οποία ουσιαστικά αποκαθιστά τη συνταγματική νομιμότητα στον χώρο των ιδιωτικών σχολείων.
«Φιλοεργοδοτικοί»

Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «φιλεργοδοτική ανακοίνωση», με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Κουρουτό, και ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ να πραγματοποιούν συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και τον Πάρη Βεντήρη, ζητώντας εξηγήσεις για το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης, καθώς πριν από μερικές βδομάδες, σε συνάντηση του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Τομέα Παιδείας του κόμματος, είχε εκφραστεί διαφορετική άποψη σχετικά με τα αιτήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» κάνει λόγο για «παρηκμασμένο δικομματισμό» που λειτουργεί ως «χορηγός των σχολαρχών» και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να διασφαλισθεί εκπαιδευτική ισότητα για τους μαθητές και αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

* Ολόκληρο το άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου