29 Ιουλίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Το αεροδρόμιο της Πάρου να είναι η αρχή μίας σημαντικής πορείας ανάκαμψης (Video)



«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο υπόδειγμα για το πώς παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα»


Παράδειγμα και υπόδειγμα συνδυασμού πολιτικής βούλησης και συνεργασίας πολιτών χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το έργο του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, τονίζοντας ότι θα συνεισφέρει στο ελληνικό Δημόσιο, που πλήρωνε 4,2 εκατ. το χρόνο ως άγονη γραμμή.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο υπόδειγμα για το πώς παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα», είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την τελετή αγιασμού, σημειώνοντας ότι η Πάρος βρίσκεται στην καρδιά της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας που είναι τουρισμός,

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο στάδιο του έργου υλοποιήθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, ενώ αποτελεί - όπως επισήμανε - «παράδειγμα για το πώς όταν υπάρχει ο συνδυασμός της πολιτικής βούλησης και της θέλησης των πολιτών και των τοπικών φορέων τότε μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η ολοκλήρωση του έργου στο τελευταίο στάδιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς προκειμένου να προλάβει τη θερινή περίοδο έγινε μέσα σε διάστημα 102 ημερών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Πάσχα όλο το σημείο ήταν καλυμμένο με χώμα, αλλά τώρα υπάρχει ένας σταθμός που μπορεί να εξυπηρετήσει τη λειτουργία ενός σύγχρονου αεροδρομίου και αυτό παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.

Παράλληλα τόνισε ότι τα οφέλη που θα έχει το κράτος από τα 4,2 εκατ. που διέθετε το χρόνο για τη χρηματοδότηση της Πάρου ως άγονης γραμμή «θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του αεροδρομίου, με προοπτική να φτάσει στα 5.000 τ.μ.».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πλέον «ένα ταξίδι αεροπορικό στην Πάρο είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας συνολικά ως προορισμός - παρά την κρίση - παραμένει όαση σταθερότητας μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι «το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου» ενώ εξέφρασε την ευχή του το μεγάλο έργο να είναι η αρχή μιας σημαντικής πορείας ανάκαμψης για τον τόπο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες. Επίσης, επεσήμανε ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου