21 Ιουλίου 2016

Άλαλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο SIEMENS, το φέσι του Κήρυκα Χανίων, τον Στ. Παπασταύρο και τον Χρ. Σκλαβούνη



Στην ΝΔ έχουν επιλέξει την στρατηγική «κάνουμε τον Κινέζο» μέχρι να ξεχαστεί το θέμα και αλλάζουμε την ατζέντα καθημερινά... Όμως οι περιπτώσεις εμπλοκής στελεχών της ΝΔ στα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα τα οποία γονάτισαν τον τόπο και οδήγησαν στην κρίση του 2010 με την ένταξη της Ελλάδας στην σκληρή εποχή των μνημονίων, ανανεώνονται καθημερινά, γεγονός που καθιστά προκλητική την στάση της Συγγρού και ιδιαίτερα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

Η τελευταία περίπτωση εμπλοκής στελεχών της ΝΔ ή «ανθρώπων εμπιστοσύνης» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα ήταν αυτή του τραπεζίτη της UBS Χρήστου Σκλαβούνη, που όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times (FT), οι ελληνικές αρχές προέβησαν στις 4 Ιουλίου σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην οικία του κ. Σκαλβούνη στο πλαίσιο έρευνας για την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. 

Ο κ. Σκλαβούνης είχε τοποθετηθεί την διετία 2013 - 2015 από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου στην προεδρεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (παραιτήθηκε μόλις ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία), ενώ μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον κ. Σκλαβούνη ως τον «ιθύνοντα νου» για την εκπόνηση της προγραμματικής θέσης της ΝΔ για το «success story» που έχει... ανάγκη η Ελλάδα για να βγει από το τούνελ της οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρουν οι FT, o Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ, πρώην τραπεζίτης της UBS, ο οποίος πρωτοστάτησε τη διετία 2008-2009 στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων της UBS στις ΗΠΑ για να μπορούν οι πελάτες της να φοροδιαφεύγουν είχε γνωστοποιήσει εδώ και χρόνια ότι ήταν πρόθυμος να βοηθήσει και άλλες κυβερνήσεις που υποπτεύονταν ότι η UBS μπορεί να έχει συμβάλλει στην απώλεια φορολογικών τους εσόδων, όμως μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τον προσέγγισε, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο να δώσει εκτεταμένη κατάθεση, στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. 

Σε αυτήν, περιέγραψε τις μεθόδους της UBS που ενθάρρυνε πελάτες σε χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τις μυστικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της, με δημιουργία εταιρειών βιτρίνας, διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς και καταπιστεύματα. «Όλοι γνώριζαν, όταν αναφερόσουν σε πελάτες στην Ελβετία, ότι δεν πήγαιναν εκεί για να αγοράσουν σοκολάτα ... Η Ελλάδα είναι ένα οικονομικό χάος. Γιατί; Επειδή έχει όλα τα χρήματα της στη Γενεύη και Ζυρίχη», σημείωσε.

Οι ελληνικές Αρχές φέρονται να αναζητούν στοιχεία για τέτοιες πρακτικές όχι μόνο από το 2005 αλλά και μέχρι τον Ιούνιο του 2015, όταν εν μέσω φημών περί εξόδου από το ευρώ, κορυφώθηκε η έξοδος κεφαλαίων από την Ελλάδα, που τελικά οδήγησαν στην επιβολή των capital controls.

Και όπως πολύ σωστά αναφέρει σε παρέμβασή του την Τρίτη στην εκπομπή «Ποντάρω Κόκκινο» του ρ/σ Στο Κόκκινο Πάτρας, ο Κώστας Αρβανίτης «το πολιτικό συμπέρασμα πέρα από το αστυνομικό και οικονομικό θρίλερ, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, όταν είχαμε την κυβερνητική αλλαγή πέρσι τον Γενάρη, κορυφαία της στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης και η κα Βούλτεψη, έλεγαν στον κόσμο «πάρτε τα λεφτά σας» και έλεγε και ο κ. Γεωργιάδης ότι «εγώ αν μπορούσα, θα τα ‘βγαζα έξω». Η Ν.Δ. είχε και το θεώρημα και το μηχανισμό λοιπόν…».

Εν κατακλείδι, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τα παραπάνω στον ελληνικό λαό και να σταματήσουν να προκαλούν «σφυρίζοντας αδιάφορα» γιατί το μόνο που καταφέρνει η Συγγρού είναι να γεννά περισσότερα ερωτηματικά και υποψίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου