24 Ιουλίου 2016

Ξένα ραδιόφωνα & αντιδικτατορικός αγώνας – Αφιέρωμα Α’ Προγράμματος


Το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με αφορμή την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μετέδωσε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 ένα δίωρο αφιέρωμα σε ορισμένες από τις πιο δυνατές ραδιοφωνικές μνήμες που υπάρχουν από την περίοδο της δικτατορίας. Πρόκειται για εκπομπές εναντίον της Χούντας, τις οποίες εξέπεμπαν τα ελληνικά προγράμματα που υπήρχαν σε σειρά ραδιοφώνων του εξωτερικού εκείνη την εποχή.



Στο αφιέρωμα ακούγονται, μεταξύ άλλων, αποσπάσματα-ντοκουμέντα από σχετικές μεταδόσεις της ελληνικής υπηρεσίας του BBC και της Deutsche Welle, των ελληνικών εκπομπών στη Γαλλική Ραδιοφωνία και τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, καθώς και στο Ράδιο-Μόσχα και στη Φωνή της Αλήθειας.

Για τη λειτουργία αυτών των σταθμών και προγραμμάτων στην περίοδο της επταετίας και τις μεταδόσεις της 24ης Ιουλίου του 1974, μιλούν οι Παύλος Ναθαναήλ (BBC), Μιχάλης Στυλιανού (Εδώ Παρίσι), Κώστας Νικολάου (Deutsche Welle), Κώστας Πετρογιάννης (Βαυαρική Ραδιοφωνία), Χρήστος Τρικαλινός (Ράδιο Μόσχα και Φωνή της Αλήθειας), καθώς και ο Γιώργος Γούσιας, πιστός ακροατής εκείνων των εκπομπών και «ιστοριοδίφης» του Ελληνικού Ραδιοφώνου.

Δημοσιογραφική επιμέλεια-παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

Επεξεργασία-μοντάζ αρχείων: Γιώργος Κωστόπουλος
Υποστήριξη παραγωγής: Έφη Γιαννιώτη
Mουσική επιμέλεια: Χάρης Κουδουνάς, Σιδερής Πρίντεζης
Ρύθμιση ήχου: Χάρης Κουτουλογένης
Mεταγραφές: Αλέξανδρος Κασελάκης.
Eυχαριστίες για τη συμβολή τους στο Γιώργο Παππά και την Αριάννα Φερεντίνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου