27 Ιουλίου 2016

Επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού την ερχόμενη Δευτέρα στην Βουλγαρία - Στην ατζέντα των διμερών συναντήσεων πολλά σημαντικά ζητήματα για τον Έβρο



Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βουλγαρία μετά την επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του στη Σόφια εντάσσεται στο πλάνο των επαφών που θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα στα Βαλκάνια αλλά και στις αραβικές χώρες. 

Την προσεχή Δευτέρα λοιπόν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας συνοδευόμενος από τους κ.κ. Κοτζιά, Σταθάκη, Σκουρλέτη, Κατρούγκαλο, Σπίρτζη, Μουζάλα, Τόσκα και την κυρία Κόλλια-Τσαρουχά, όπου στην ατζέντα των διμερών συναντήσεων θα είναι η ενέργεια (η μεταφορά μέσω των αγωγών ενέργειας, ο σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη κ.α., η αναβάθμιση της διπλωματικής πολιτικής συνεργασίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οικονομία, οι υποδομές, π.χ. για τη σιδηροδρομική σύνδεση Βάρνας - Αλεξανδρούπολης, η επί των αμυντικών συστημάτων συνεργασία κ.ά.)

Επόμενο ταξίδι με έμφαση στα Βαλκάνια και στην περιοχή του Κόλπου του κ. Τσίπρα θα είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το φθινόπωρο.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο την αναβάθμιση των σχέσεων με τα Βαλκάνια και δη με τη Βουλγαρία, που στήριξε την Ελλάδα απέναντι στις χώρες του Βίσεγκραντ για το Προσφυγικό κ.ά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου