29 Ιουλίου 2016

Πάνω από έναν τόνο όστρακα κατέσχεσαν Λιμενικοί στην Αλεξανδρούπολη



Χίλια εξήντα τρία (1.063 kgr) κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στην παραλία Αρίστεινου. Συνελήφθησαν ένας 20χρονος και ο συνεργάτης του που κατηγορούνται για κατοχή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας οστράκων με σκοπό την εμπορία.

Οι Λιμενικοί εντόπισαν δύο σκάφη με κυβερνήτες έναν 34χρονο και έναν 57χρονο να πλησιάζουν την ακτή.

Ένας 20χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που βρισκόταν στην περιοχή και ο 49χρονος συνεπιβάτης του μεταφόρτωσαν από τα σκάφη στο όχημα συνολικά 51 σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα» (Ruditapes decussatus), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για έλεγχο, όπου κατόπιν ζύγισης, μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν, μεταφόρτωναν και διακινούσαν, με σκοπό την πώληση και εμπορία 51 σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα», βάρους 1.063 κιλών, εκ των οποίων 40 σάκοι συνολικού βάρους 835 κιλών μικρών διαστάσεων (από 3,5 έως 4,3 εκ κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν ο 20χρονος οδηγός του Ε.Ι.Χ. οχήματος και ο 49χρονος συνεπιβάτης του, αναζητούνται οι δύο κυβερνήτες ενώ κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου