22 Ιουλίου 2016

Τ. Πετρόπουλος: Μέχρι τον Οκτώβριο καταβάλλονται 2.500 εφάπαξ ύψους 1.5 δις ευρώ



Σε 2.500 από τους 35.000 δικαιούχους θα δοθούν - μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 - εφάπαξ (που εκκρεμούν από το 2013) συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 και στον Απόστολο Λυκεσά ο υφυπουργός εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο ένα τα μεγάλα ζητήματα που συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη αφορά τα μισθώματα που καταβάλουν για τα γραφεία τους οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του 2017 όλοι να μεταφερθούν σε ακίνητα ιδιοκτησίας του δημοσίου.

Όπως εξήγησε η εξοικονόμηση θα είναι τεράστια αφού «σήμερα το ενοίκιο είναι 20 ευρώ ανά τ.μ. ενώ με τις τιμές της αγοράς θα έπρεπε να καταβάλλονται 5 ευρώ ανά τετραγωνικό». Με την μεταφορά στις ιδιοκτησίες υπολογίζεται ότι «θα  εξοικονομηθούν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετρόπουλος μίλησε και για τις πολιτικές εξελίξεις δηλώνοντας ότι μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακερδίσει τις εκλογές», ότι στα επόμενα 2 με 3 χρόνια και αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση «η κυβέρνηση θα ξαναδεί το θέμα των εισφορών των δικηγόρων» ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το ΙΚΑ τονίζει πως «ο δήμος έπεσε θύμα ληστρικής επιδρομής και τα προβλήματα που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν δίκαια και αποτελεσματικά».

Για να ακούσετε τη συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου