22 Ιουνίου 2016

Σαμοθράκη: Ζητούμενο η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης



«Αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία των κατοίκων και των φορέων του νησιού, για την περαιτέρω τουριστική του ανάπτυξη και τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσής του»


Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης και των λιμενικών υποδομών του νησιού και της Αλεξανδρούπολης συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δεύτερα στη Σαμοθράκη, με πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου Επαγγελματιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής της Ν. Δ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας, ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της Σαμοθράκης. 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε, παρουσιάστηκαν τα έργα που δρομολογούνται για την αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καμαριώτισσας και Θέρμων, ενώ κυριάρχησε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, τόσο με την Αλεξανδρούπολη όσο και με το Λαύριο. 

Σε ό, τι αφορά την πρώτη γραμμή, υπογραμμίστηκαν τα ζητήματα καλύτερης εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης των ταξιδιωτών, με την εφαρμογή προκρατήσεων και ηλεκτρονικής πληρωμής, αλλά και το θέμα της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων. 

Όσον αφορά τη γραμμή του Λαυρίου, οι βουλευτές αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την υλοποίησή της, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προοπτική λειτουργίας τελωνείου, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύνδεση και με τις τουρκικές ακτές. «Αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία των κατοίκων και των φορέων του νησιού, για την περαιτέρω τουριστική του ανάπτυξη και τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσής του», δήλωσαν οι κ. κ. Γκαρά και Ρίζος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου