28 Ιουνίου 2016

“400άρια” στους γιατρούς που θα στελεχώσουν τέσσερα ακριτικά αγροτικά ιατρεία του Έβρου



Επίδομα 400 ευρώ/μήνα θα χορηγείται στους γιατρούς που θα στελεχώσουν αγροτικά ιατρεία ακριτικών και άγονων περιοχών της χώρας.

Για τον Έβρο το μπόνους θα δίνεται σε εκείνους που θα υπηρετήσουν στα περιφερειακά ιατρεία Ζώνης (Κ. Υ. Ορεστιάδας), Καβύλης (Κ. Υ. Ορεστιάδας), Μ. Δερείου (Κ. Υ. Σουφλίου) και Καμαριώτισσας Σαμοθράκης. 

Για την έξτρα παροχή κινήτρων είχε δεσμευτεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας
, Παύλος Πολάκης, ο οποίος και υπογράφει την απόφαση που απεστάλη προς επικύρωση και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι γιατροί που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» και ακριτικές περιοχές της χώρας θα λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα των 400 ευρώ τον μήνα, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για τους αγροτικούς γιατρούς ώστε να επιλέξουν μία από τις “άγονες” θέσεις. Σημειώνεται ότι το επίδομα θα ισχύσει και αναδρομικά για όσους ήδη στελεχώνουν κάποιο από τα ακριτικά περιφερειακά ιατρεία.

Όσον αφορά τα “κενά” αγροτικά ιατρεία, οι θέσεις θα προκηρυχτούν άμεσα με τα νέα κίνητρα. Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 400 ευρώ θα ενσωματώνεται στον μισθό των αγροτικών ιατρών και θα είναι ανεξάρτητο από άλλα κίνητρα που μπορεί να παρέχονται (π.χ. από την Περιφέρεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου